Voorne

Trouwe bezoekers van onze lezingen zullen zich vast nog de inspirerende verhalen van Marcel Batist herinneren over “Anders fotograferen in de tuin” (november 2010) en "Langer bloei in de Tuin” (oktober 2015). Marcel is een natuurfotograaf in hart en nieren, heeft oog voor detail en laat ons zien waar anderen aan voorbij gaan.

Hij komt voor ons een avondvullend programma verzorgen met als overkoepelend thema:
NATUURLIJK NEDERLAND, OVERWELDIGEND VEELZIJDIG

Marcel maakt al meer dan 40 jaar deel uit van de Westlandse Amateur Fotografen Vereniging en is 10 jaar lid van de Nederlandse Vereniging voor Beeld en Geluid.
Zijn passie voor alles wat groeit en bloeit, probeert hij vast te leggen met de camera. Tijdens zijn vele trektochten door de vrije natuur, maakte hij duizenden opnamen van landschappen, bloemen en dieren. Uit dit veelzijdige werk stelde hij speciaal voor Groei & Bloei een bijzondere audiovisuele presentatie samen.

Het doel van deze avond is, om uw zintuigen eens lekker te prikkelen. Enerzijds door het kijken naar prachtige natuuropnamen, maar anderzijds ook door het beluisteren van de bijpassende, zorgvuldig gekozen muziek. Hiermee krijgt deze lezing een heel bijzonder karakter. Deze audiovisuele presentatie is een moderne, professionele, digitaal samengestelde show met diverse thematische onderwerpen.
Voorafgaand aan elke show vertelt Marcel levendig over de keuze van het onderwerp.

De samensmelting van beeld en geluid krijgt daardoor een geweldige beleving.

Vanavond neemt Marcel u onder andere mee op een denkbeeldige reis door "Het bevroren laagland" en staart u verbazingwekkend naar "Verstilde wateren". U wandelt mee door “De vlindertuin” en “De dierentuin”. Hij kroop voor u door “De Keukenhof” en snuffelde “Tussen de bomen”. Samen gluurt u mee “Over de heg” en werpt u een blik in andermans tuin. Hij laat u ervaren wat je meemaakt als de wekker vroeg gezet wordt in de “Morgenstond”. Hij begeleidt u “Over duintop en branding" en laat u wegdromen in “Bloemensfeer”.

De combinatie van zijn fotografisch inzicht en zijn passie voor de natuur staan garant voor een boeiende avond die u zeker niet mag missen!

Let op: in verband met alle beperkingen door het coronavirus is het noodzakelijk, dat u zich aanmeldt als u de lezing wilt bijwonen. Dit kan tot 18 januari op: jlvanwaardhuizen(at)gmail.com of telefonisch”0181 484872. Graag doorgeven met hoeveel personen u komt en uw telefoonnummer.