Voorne

Op dinsdag 14 januari zal Piet Boersma een lezing verzorgen over Tuinen in Nederland.
Het betreft een driedimensionale diaserie. Dit betekent dat u de dia's echt beleeft. U ervaart dit alsof u zelf door de tuinen loopt.
De dia's worden met 2 camera's tegelijk gemaakt, dit is te vergelijken met onze ogen: alleen door met twee ogen te kijken ervaren wij diepte in onze waarneming.
Omdat beide dia's op één scherm geprojecteerd worden hebben de toeschouwers een polariserende bril nodig, dit om het linker en het rechterbeeld uit elkaar te houden. Het geheel wordt in kleur vertoond.

Eerst gaan we kijken bij o.a. de 'Walenburg', 'Clingendael' en enkele particuliere tuinen.
Vervolgens bekijken wij enkele tuinen in Groningen, tevens verschijnen enkele planten in beeld die ik op mijn weg ben tegen gekomen.
Bij Mien Ruys bekijken we dezelfde border zowel in de zomer als in de herfst. In de Noordoostpolder worden nog een aantal fraaie tuinen vertoond.
Voor de pauze komen we nog bij de 'Keukenhof', de 'Rhulenhof' en wandelen we nog door een paar bekende tuinen in Limburg en Brabant.
Ook laat ik enkele tuinen zien met moderne borders en tuinen die door Piet Oudolf zijn ontworpen.

Na de pauze gaan we naar Zeeland om daar de beroemde 'Zeeuwse tuinen' te bekijken. We maken een rondwandeling door enkele van deze tuinen en genieten van de borders met hun prachtige combinaties.

De serie geeft een goede indruk van diverse Nederlandse tuinen en de hierin voorkomende planten.