Voorne

Opentuinenavond op woensdag 9 juni te Oostvoorne.

Aan de Molendijk op nummer 16 zijn we welkom in de tuin van Carla & Rob van den Bos.

 

Het perceel is ongeveer 7000m2 groot, waarvan 2000m2 is ingericht als moestuin. Hier staan bramen- en bessenstruiken. En we telen er onder andere asperges, wortelen, zoete aardappelen, rode bieten en andere groenten.

In de siertuin hebben we veel gras. Langs de randen grote vlakken met wilde planten zoals gele toorts, teunisbloemen, kaardebollen, kardoen. Maar ook zonnehoed, zonnebloemen, stokrozen, verbena's en alliums.

Ook zijn wij erg gecharmeerd van grote kuipplanten.

Ons motto is: onze tuin verandert voortdurend en is nooit af.

De tuin van Tine en Ben van Adrichem is op Molendijk 9.

Deze tuin is vroeger aangelegd door de familie Verhue. Op deze plek is toen ook de enige Oostvoornse rozenkwekerij "Belle Epoque" begonnen. Deze kwekerij bestaat nog steeds, maar hiervoor moet u tegenwoordig wel een reisje naar Aalsmeer maken. Op het langgerekte perceel van 1800m2 staat het gezellige huis dat is omgeven door gazons, heesters en bomen. Er zijn veel hagen, zodat het prettig vertoeven is op terrassen en de vele zitjes.

De bewoners houden van klimplanten die steun krijgen van meerdere ijzeren tuinornamenten. In de borders zien we veel, vooral bloeiende, vaste planten. Een genot voor de nuttige insecten.
Halverwege de tuin staan opvallend centraal drie beuken bij elkaar.
Verderop begint de moes- en fruittuin met zowel zacht- als hardfruit.

Aan de achterzijde zien we een leuk tuinhuis en een schuur. Een opvallend aantal regentonnen helpt de tuin door droge tijden te komen. Hier, aan de achterzijde, is ook een ontsluiting aan een landweggetje: de Hoefweg.

In beide tuinen bent u welkom tussen 19.00 en 21.00 uur. Houdt u zich aan de dan geldende corona regels!

Voor informatie kunt u contact opnemen met Jacques Voogt.