Van de Voorzitter

Vandaag, 1 juli, zitten we midden in het zomerseizoen. We hebben alweer met heel warme en zelfs tropische dagen te maken gehad.
Ondanks de forse regens in de eerste helft van juni is het toch nodig om aandacht te hebben voor de waterbehoefte van onze planten.

Gisteren bezochten we met een enthousiaste groep drie tuinen in het zuiden van Brabant waar de temperatuur ruim boven de dertig graden uit kwam. In de tuinen was het weliswaar warm, maar in elke tuin waren er grote bomen waar in de schaduw verkoeling kon worden gezocht. Daarbij was er door Emmy en Corrie gedacht aan verkoelende flesjes water en stukjes meloen zodat de vochthuishouding goed op peil bleef.

De rondleiding op de Jorissenhoeve werd gegeven door een jonge man. Hij gaf met veel gevoel uitleg over de door zijn vorig jaar overleden moeder gemaakte keuzes bij de inrichting, aanplant en kleuren in de tuin. Dit geeft wel een bijzondere herinnering aan deze prachtige tuin.

De voorjaarsplantenruilochtend, de Bos & Burchtfair Oostvoorne, twee andere tuinreizen en de open tuinenavond zijn alweer achter de rug.
Zowel bij de Bos & Burchtfair Oostvoorne als de open tuinen avond was het spannend of de regen niet een grote spelbreker zou worden. De Bos & Burchtfair Oostvoorne begon met regen, maar halverwege de ochtend werd het droog en stroomden de bezoekers toe. Wederom een geweldig geslaagd evenement dankzij de grote inzet van heel veel mensen. Mijn dank en complimenten aan allen die hebben bijgedragen om er weer een succes van te maken.

Op de open tuinenavond stroomde het van de hemel tot halverwege de middag en in de avond was het weer prima te doen om deze tuinen te bezoeken. De eigenaren van de tuinen wil ik graag bedanken voor het openstellen van hun tuinen en complimenteren met de prachtige inrichting die voor sommigen van ons altijd weer een bron van inspiratie is om een bepaald plekje eens anders te beplanten of in te richten.

De commissies en het bestuur zijn weer druk bezig met de activiteiten voor het komende seizoen. Zo komen er weer de najaarsplantenruilochtend, de herfstwandeling, cursussen, workshops, lezingen en nog een reisje.

Eveneens zijn we als bestuur betrokken bij discussies en acties van het Landelijk Bestuur om tot een andere en meer slagvaardige en transparantere bestuursvorm te komen. Hierbij staat het vormen van een Ledenraad centraal. Meer informatie hierover krijgt u in de volgende Kleur en Fleur.

Ik wens u een heel fijne zomer toe!
Jacques Voogt.