Terugblik door de excursiecommissie

Zoals ieder jaar probeerden wij u een gevarieerd programma voor te zetten en we denken dat wij daar met onze 5 reisjes van 2012 goed in geslaagd zijn.

In februari waren wij in Kalmthout voor de allereerste bloeiers zoals sneeuwklokjes, helleborissen, hama- melissen, viburnums en daphnes.
In april deden wij Aalsmeer aan: de historische tuin met tuinbouwmuseum, waarna een rondvaart over de Westeinderplassen en tot slot Kwekerij Morning Glory met zijn bijzondere zomerbloeiers.
Op 15 juni waren wij in Brabant in 3 bijzonder mooie tuinen.
Op 21 juli bezochten wij de Floriade, waarvoor wij zelfs 2 bussen nodig hadden!
En op 19 september ging de reis naar Zeeland. In de Sequoiahof in Vlake gaf de eigenaar ons een humoristische uitleg over het ontstaan van zijn tuin en genoten we van een echt Zeeuwse lunch. Daarna bezochten wij kwekerij Het Groene Weegje en de Rammekenshof met zijn wuivende grassen en planten in de mooiste herfstkleuren.

Het zal u opgevallen zijn, dat er steeds meer heren deelnemen aan de reisjes en daar zijn we natuurlijk heel blij mee. In totaal namen 225 tuinliefhebbers deel aan onze reisjes, leden zowel als niet-leden. Ook werden tijdens de reisjes verschillende mensen lid van Groei & Bloei Voorne: een teken dat men genoten had en op de hoogte wil blijven van onze activiteiten. Het valt ons op dat de sfeer onderling enorm goed is en dat men tuinweetjes en tuinplanten uitwisselt. Voor ons een stimulans om weer op zoek te gaan naar adressen voor het komend jaar. U leest daar over in de volgende Kleur & Fleur en op de website en wij hopen u ook volgend jaar weer terug te zien.

Vergeten smaakmakers en paradijskorrels (Blik op de Tuin - 884)
VAN VERVAL TOT HOTEL