Verslag van onze feestelijke jaarvergadering.
Op 12 maart jongstleden vierden we onze vijftigste verjaardag in het bezoekerscentrum aan de Tenellaplas in Rockanje. Op feestelijke wijze werd teruggeblikt op de activiteiten van weleer en een aantal jubilarissen die vanaf het begin lid waren, werden in het zonnetje gezet.
De algemene leden vergadering van Groei & Bloei had een feestelijk karakter. Na het officiële deel waarin de bestuurswisselingen werden bekend gemaakt, was het tijd voor het luchtige deel van de avond. Drie jubilarissen, mevrouw Marree, Dhr Manifarges en Dhr. Roskam zijn leden van het eerste uur. De heren ontvingen uit handen van wethouder Hans van Lith, een oorkonde en een horloge met inscriptie voor 50 jaar lidmaatschap.
Mevrouw Marree moest helaas verstek laten gaan, maar vergeten wordt ze zeker niet. Het cadeau is haar inmiddels thuis overhandigd.
Tim Morree werd in het zonnetje gezet omdat hij 40 jaar lid was.
Het was mooi om te zien dat de gemeente Westvoorne met de jubilarissen goed was vertegenwoordigd.
Huidige en voormalige medewerkers groen, zorgen samen met Groei en Bloei voor een kleurrijke aankleding van de gemeente en hielden een vurig pleidooi om dat (ondanks bezuinigingen) in de toekomst vol te houden.
Aansluitend hield één van de oud-voorzitters, mevrouw Maaike Schalij, een voordracht over de activiteiten van Groei en Bloei, doorspekt met Latijnse bloemennamen, die veel weg hadden van de namen van de voormalige en huidige bestuursleden. Ze kreeg de lachers op haar hand.
Vervolgens vond de prijsuitreiking plaats van de Groei & Bloei fotowedstrijd.
Tot slot ontvingen alle leden een vlinder van zink als attentie. Deze vlinders van zink zijn gemaakt door leerlingen van de afdeling Techniek Breed van het Helinium in Hellevoetsluis. De opbrengst van de vlinders komt geheel ten goede aan de stichting “Make-A-Wish” Nederland.
Leden die niet op de vergadering aanwezig waren, krijgen de vlinder thuisbezorgd.
De jaarvergadering werd in een goede sfeer met een hapje en een drankje afgesloten.

Het begin
Tuinieren op een balkon, op 10 hoog