Lezing Alliums en Agapanthussen

“Piet Panthus” , ofwel Piet Zonneveld is een bekende naam op plantengebied en behoeft nauwelijks toelichting. Wie kent niet die prachtige kraam op de Bos & Burchtfair met die paarse en witte zee aan bloemen! Alliums en Agapanthussen zijn zijn lust en leven.

De Kwekerij Agapanthus by Piet Panthus bestaat sinds 1989.

In het vegetatief vermeerderen van een Agapanthus gaat veel tijd in zitten, maar het is de enige manier om dezelfde eigenschappen te kweken als die van de moederplant. Sinds een aantal jaren telen ze ook grootbloemige Alliums. Deze bollen zijn prima te combineren met de Agapanthus. Op de kwekerij doen er alles aan om de planten op zo'n  natuurlijk mogelijk wijze te laten groeien. De planten zijn dan ook van de hoogst mogelijke kwaliteit.

Door het promoten en de juiste uitleg te geven over o.a. het scheuren, en de verzorging in de winter, is de Agapanthus tegenwoordig een trendy tuinplant.

De lezing gaat voornamelijk over de Agapanthus maar ook een gedeelte over de Allium.

Na afloop van de lezing is er gelegenheid tot aankoop, u heeft de keuze uit een exclusief assortiment.

Datum: 28 februari 2017

Aanvang: 19.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur met een gratis consumptie voor leden)

Locatie: Theater twee Hondjes, Opzoomerlaan 106, 3221 AP Hellevoetsluis

Spreker: Piet Panthus (Piet Zonneveld)