Tuinenreisje naar Noord-Brabant

Op vrijdag 1 september rijden we eerst naar Loon op Zand naar “Hof ’t Einde” van Tiny en Beppie van Esch. De tuin is 5000m² groot en een afwisseling van weelde en rust. Beukenhagen, grassenborders à la Oudolf, vaste planten en strak geschoren buxusbollen zijn vaste punten in de tuin. Na de verbouwing van het kleine cottage-achtige huisje was de tuin aan de beurt. De eigenaren plaatsten - heel origineel – een advertentie in de streekbladen met de tekst: “Zijn uw planten en struiken te groot? Wij komen ze gratis voor u verwijderen!” Dat bleek een enorm succes! Wat wij op 1 september zullen zien is een prachtige tuin, evenwichtig opgebouwd uit gekregen bomen, struiken en vaste planten.

De tweede tuin ligt in Gilze en heet Siertuin “Den Overkaent”. Deze tuin is 7500 m² en heeft meer dan 2000 soorten vaste planten, heesters en bomen, waaronder verschillende treurbomen en veel Japanse esdoorns. De eigenaren zijn in het bezit van de Nationale Heucheracollectie en specialiteiten, zoals Euphorbia en grassen. Hier wordt ook de lunch voor ons verzorgd.

Als laatste bezoeken we “De Tuynkamer” in ’s Gravenmoer, een pittoresk veenstekersdorp.

De cottageachtige tuin is “slechts” 2700 m² groot, maar zo mooi op kleur beplant, dat wij het na de twee bovengenoemde grote tuinen toch erg de moeite waard vinden om hem te bezoeken. Deze tuin was ook een keer te zien bij het tv-programma Binnenstebuiten.

De prijs van dit reisje is € 50.00 voor leden en € 55.00 voor niet-leden dit is inclusief vervoer, entree tuinen, koffie met iets lekkers, lunch en fooi voor de chauffeur. Wij vertrekken resp. uit Rockanje, Oostvoorne, Brielle en Rozenburg om 8.00 u, 8.10 u, 8.20 u. en 8.30 u. Aanmelden bij Anita Schuurman Hess 0181-482780 of bij Boukje Rip 0181-407950