Foto's
 
 
 

Onze eerste tuinenreis in 2011 was op woensdag 27 april naar de N.O. Polder.

Rijdend langs een deel van de lange tulpenroute, onderbraken we de rit bij 3 particuliere tuinen. En wel bij de stekkentuin van Wies Voesten in Espel, waar niet zozeer de bloembollen, maar veel vroegbloeiende vaste planten een fleurig lentebeeld gaven. Hier stonden wel 200 verschillende Helleborussen en diverse soorten Longkruid, in het Pulmonarialaantje. Uiteraard begonnen we hier met koffie + wat lekkers!

Toen op naar de Goldhoorn Gardens bij Bant. In deze 4000 m² grote boerderijtuin werden we verwelkomd door massa’s rode en gele tulpen die met Euphorbia’s, goudbonte Euonymus, Prunus en Viburnums samen een feestelijke aanblik. De eigenaresse, Elly Kloosterboer, verzorgde zelf de heerlijke lunch voor ons. Ook konden wij een kijkje nemen in haar Engelse landlevenwinkel.

Nadat we hier uitgekeken waren, reden we naar De Tuinen van Lipkje Schat, ook in Bant. Bij het boerenbedrijf van haar man legde zij een prachtige siertuin aan.De combinatie die zij maakte, bijvoorbeeld rosewitte tulpen met schoenlappersplant (Bergenia) en de sierappel Malus “Rudolph” waren een streling voor het oog. De wintergroene beplanting langs de paden vormde een mooi contrast met de vele, vooral witte, geurende narcissen. Elk jaar plant Lipkje duizenden bollen en het resultaat was er dan ook naar! Wij wilden niets liever dan u te laten meegenieten van dit Tulpenfestival en van de rit langs de bollenvelden van de NO-polder.

Het was weer een geweldige tuinenreis verzorgt door Boukje en Anita.

meer
De Stekkentuin
Golfhoorn Gardens
De Tuinen van Lipkje Schat
17
Aug
Bloemendingetjes
16
Aug
Frankrijk vakantieland - Blik op de tuin no. 915