meer

Tuinenreis op vrijdag 15 juni naar Noord-Brabant

De reis begon met een forse regenbui, die duurde tot na de lunch.
Onze “bijna eigen” chauffeur Leen Snoey bracht ons in een gloednieuwe bus naar Velp bij Grave.

De eigenaar van Landgoed “De Lievendael”, Peter Weijnen stond ons al op te wachten. Met zijn vrouw Gerdy zorgde hij voor een gastvrij onthaal met koffie, thee en verschillende soorten taart! De tuin is een “plaatje” met heel veel sfeervolle hoekjes en keramiek, gemaakt door Gerdy zelf. Onder de grote parasols en hooiberg konden we “droog” koffie drinken. Er stond een mand met paraplu’s, zodat wie er zelf geen een had, er een kon gebruiken.

De tweede tuin, in Overloon, deed zijn naam eer aan: Klein Paradijs. Prachtige waterpartijen, veel bijzondere bomen en struiken. De eigenaar was dan ook dendroloog. Indrukwekkend was het Bonsai kwekerijtje van onder andere eik, esdoorn en iep. Wij waren nog net op tijd, want deze gepassioneerde tuineigenaren stellen hun tuin niet meer open. Jammer! Ook in Overloon bezochten we de tuin van de heer en mevrouw Vervoorn. Alleraardigste mensen, die ook weer prachtige borders hadden aangelegd. Meterslange stroken vrouwenmantel, afgewisseld met taxusbollen met aan weerszijden gazon gaven een ruimtelijk effect. Ook de borders in zachtgeel, donkergeel en roodbladige heuchera’s maakten een verfijnde, smaakvolle indruk.

Al met al – ondanks het natte begin, werd deze dag weer een groot succes. Iemand die wel vaker met ons meegaat zei: “Ik heb met jullie al veel mooi gezien, maar dit slaat wel alles”!
Een fijn besluit van een dag met een bus vol mensen in opperbeste stemming.

17
Aug
Bloemendingetjes
16
Aug
Frankrijk vakantieland - Blik op de tuin no. 915