Foto's

Tuinenreis op woensdag 19 september 2012.

Als eerste bezochten wij de Sequoiahof in Vlake bij Hansweert.
We werden ontvangen met koffie en bolus en gingen daarna rond in deze 2 ha grote tuin. Inheemse en exotische planten en struiken staan er prachtig bij. De Sequoiahof is eigenlijk een heel bijzondere tuin met grappige vondsten, zoals een duiven- en vleermuizentoren, sluisdeuren, een piramide, een kerkruïne uit 1200, vijverpartijen en veel soorten bomen. De meeste aandacht trekken de 30 soorten sequoia’s in deze tuin. De sequoia – ook wel mammoetboom genoemd - is een van de oudste en machtigste boomsoorten ter wereld.
In het boerentuincafé werd een lunch geserveerd met typisch Zeeuwse gerechten.

Vervolgens reden we naar Kwekerij“Het Groene Weegje” in Kwadendamme, waar men siergrassen, bamboes en veel laatbloeiende planten kweekt. In de bijbehorende tuin staan deze planten op ware grootte. Dat maakt het kiezen van die soorten gemakkelijk.

Tot slot gingen we naar naar de Rammekenshof in Ritthem bij Vlissingen. Een deel van deze 13.000m2 grote tuin heet “Prairietuin”. En niet voor niets. Een zee van wuivende grassen en najaarsbloemen blijken van dichtbij eilanden “op kleur” te zijn, geheel omgeven door schelpen. Er liggen schelpenpaden door de hele tuin.

Mocht u gedacht hebben, dat er in de nazomer niet veel te beleven is in een tuin, dan bent u na het bezoek aan deze tuin zeker van gedachten veranderd! Het leuke van kijken bij anderen is: je krijgt er energie van en mogelijk ideeën!

meer
De Sequoiahof in Vlake
Het Groene Hofje in Kwadendamme
De Rammekenshof in Ritthem
17
Aug
Bloemendingetjes
16
Aug
Frankrijk vakantieland - Blik op de tuin no. 915