meer

Donderdag 16 juli gingen wij op stap in Zuid-Holland.
Boskoop ligt niet ver van huis, en is zeker de moeite waard.

  • De eerste tuin was “De Linverhof” van Rien Lindhout en Henny Vermeulen. Deze tuin telt 4000 m². Het deel dicht bij het huis is door een tuinarchitect ontworpen in Engelse landschapsstijl. Er zijn bomen en struiken, vaste plantenborders, een groente-en kruidentuin en een snijbloemen deel. Hoewel er geen echte tuinkamers zijn, is de tuin door de hoge beplanting niet in één oogopslag te overzien. Het is te merken dat de beide eigenaren volop van hun tuin genieten.
  • Niet al te ver hier vandaan ligt de Sortimentstuin “Harry van de Laar”. Deze tuin werd in 1985 in Boskoop aangelegd als een plek waar bezoekers konden kennismaken met de beste planten van Nederlandse kwekers. In 2011 is de tuin van naam en opzet veranderd in de stichting “Harry v.d.Laar”. Tuin- en landschapsarchitecte Yolanda Boekhoudt maakte een ontwerp voor het 2 ha grote terrein. Zij maakte gebruik van ovalen, die door kwekers gehuurd kunnen worden, zodat zij hun planten aan bezoekers en zakelijke afnemers kunnen laten zien. Het brein achter deze tuin is Cor van Gelderen van Plantentuin Esveld. Hij plantte “zijn ovaal” in met onder andere hortensia’s in veel variëteiten. De combinatie met grassen en bamboe laat zien dat een hortensiatuin niet persé stijf en eentonig hoeft te zijn.
  • We gebruikten de lunch bij restaurant “Roos”, aangrenzend aan het Rosarium aldaar wat wij dan ook meteen konden bekijken.
  • Als laatste gingen we naar de Tuin van Eijk-Wegerif, een liefhebberstuin van 2500 m² rond een vrijstaande woning. Borders met veel vaste planten en struiken, een natuurlijke vijver en een binnentuin met bamboe, dat is wat wij hier konden zien.
17
Aug
Bloemendingetjes
16
Aug
Frankrijk vakantieland - Blik op de tuin no. 915