meer

Op vrijdag 21 augustus bezochten we 3 tuinen in Utrecht.

  • De eerste tuin was in Hagestein en is van Jouke-Jan en Loes de With. Deze tuin (1.1 ha) is aangelegd naar een ontwerp van Mien Ruys. Strakke vormgeving contrasteert met de weelderige beplanting. Een sobere voortuin met Buxus-carré’s, prachtige lange borders in de zijtuin en een rosarium. Ook een grote watertuin met een eiland met groot hoefblad, Gunnera en moerascipressen. Deze grote tuin doet architectonisch aan en wordt genoemd in de gids van de Nederlandse Tuinen Stichting.
  • De volgende tuin was die van Mari-Thérèse en Harrie Tomlow: De Kastanjehof in Lopikerkapel. Wij waren hier al eerder maar op veler verzoek bezochten we deze verfijnde tuin met z’n gastvrije eigenaren nog een keer. Dat deden wij maar àl te graag, ook omdat in deze prachtige tuin de lunch voor ons verzorgd werd.
  • Na de lunch vertrokken we naar Montfoort, naar de tuin van de familie Middendorp: ’t Akkerhuis. Deze sfeervolle tuin heeft Engelse en Franse invloeden. De heer Middendorp was tropisch landbouwkundige en bracht uit veel verschillende landen zaden mee. Hoekjes en zitjes met potten met begonia’s, fuchsia’s en hortensia’s van eigen kweek, kleurrijke bordereilanden in het gras en uitzicht op de Hollandse IJssel maken van deze tuin een unieke plek. Ook deze laatste tuinen staan vermeld in de N.T.S. gids.
17
Aug
Bloemendingetjes
16
Aug
Frankrijk vakantieland - Blik op de tuin no. 915