meer

Tuinenreis op 21 juli naar Noord-Brabant: drie tuinen in Kaatsheuvel

Allereerst de bloemen-/wandeltuin van Marten en Anneke Louwerse, “Het Blomhof”. Achter elke dwarshaag wachtte een nieuwe verrassing: borders in wit, in vlammende kleuren, in pasteltinten, een cirkel met grijsbladige planten, een tuin vol sombere kleuren, honderd verschillende rozen, vijvers en een boomgaard en een bos. Kortom 9000m² tuinplezier.

De tweede tuin was “De Dijkgaerd” van Ad en Joke Vos. Deze tuin van 5000m² is verdeeld in tuinkamers met elk een eigen sfeer. Borders in verschillende kleuren: een blauwgele tuin, een witte tuin, een rose rozentuin, een berceau met blauwe regen en klimrozen. Vanaf het overdekte terras heeft u uitzicht op een grote vijver. Er zijn ook een moestuin en snijbloemenvakken. Genoeg om van te genieten.

Tenslotte bezochten we “De Kruidenklok” van Karel en Margot Verhulst. Hij weet veel van klokken en zij van kruiden. De kruidenplanten hebben elk een heilzame werking. De eigenaren konden ons veel leren over de geneeskracht van de planten, ook aan de hand van verhalen, mythes en legenden.

17
Aug
Bloemendingetjes
16
Aug
Frankrijk vakantieland - Blik op de tuin no. 915