meer

Voorjaarsreis op zaterdag 24 april naar Zeeland.

Het Internationaal Bloembollencentrum (IBC) selecteert elk jaar enkele tuinen in Nederland, om te laten zien wat je met bloembollen kunt doen. Je Kunt ze stijf in rijtjes of groepjes zetten, maar veel natuurlijker is het, als je de bollen losjes over de grond uitspreidt voordat je ze poot op de plek waar ze gevallen zijn. Een voorbeeld van dat laatste zien we in de ecologische cottagetuin van Thea van Maldegem in Oostkapelle. Zij heeft (geholpen en begeleid door tuinarchitect Jacqueline van der Kloet)op deze manier ruim 2000 bollen geplant. Stelt u zich voor: een border met zo'n 700 Tulpen, verlopend van kleur in de roos van donkerrood naar de groene zachtgele tinten van de tulp 'Spring Green'. In combinatie met de bloeiende Euphorbia. Botanische soorten verwilderen en komen en komen elk jaar terug.

Na deze tuin gingen we naar een iets kleinere, maar minstens even kleurige tuin van Hetty van Baalen. Ook in Oostkapelle.

Daarna lunchten we in "Tuin 't Hofje" van de familie Cijsouw in Biggekerke. Ook deze tuin is in samenwerking met het IBC, en begeleid door Jacqueline van der Kloet, met bollen beplant.

Aangezien de drie tuinen niet zo heel erg groot zijn, was er nog tijd nog een bezoek aan kwekerij Wagenaar in Veere.

17
Aug
Bloemendingetjes
16
Aug
Frankrijk vakantieland - Blik op de tuin no. 915