Tuinreis zaterdag 29 juni 2019.

We gaan deze dag 3 tuinen een bezoeken, die zeker de moeite waard zijn.

De eerste tuin is "Zintuinen" in Esbeek.

Bij Zintuinen gaat het om tuin genieten met al je zintuigen. Behalve dat de tuin er mooi uit ziet vinden de eigenaren het ook belangrijk dat het er lekker ruikt en dat er eetbare gewassen zijn.
Bij Zintuinen geen grote vlakken met veel van hetzelfde. Er staan veel verschillende soorten door en bij elkaar. Biodiversiteit vinden zij belangrijk en de planten zijn zo veel mogelijk gericht op voedselvoorziening voor bijen, hommels, vlinders en vogels. De laatste jaren passen zij steeds meer inheemse planten toe.
Op de kleinschalige kwekerij vermeerderen zij planten die al in de tuin staan en kweken planten op uit zaad die zij nog in de tuin willen. Dit alles in biologische potgrond en zonder bestrijdingsmiddelen en kunstmest.

De tweede tuin is "Annahofke" in Strijbeek

Deze niet-alledaagse tuin zal indruk maken: zelden zie je een tuin die zo groot is, maar de uitstraling en warmte heeft van een kleinere tuin. Je verwacht een park, maar er wordt hier ook gedetailleerd getuinierd.
De prachtige vijvers zijn vakkundig aangekleed, met een haast Japanse allure. Een minirivier met bruggetjes en dan nog een prieeltje bij de grote vijver maken deze tuin tot een waar paradijs.

De laatste tuin is "Landgoed Jorissenhoeve"

Achter de formele voortuin ligt het monumentencomplex van huis en stal uit 1938. Rondom de boerenhoeve wordt de oude boerensfeer herbeleefd. Dit is terug te zien door diverse hoogstamfruitbomen en in de keuze van de planten.
De bloemenhof wordt door een breed pad gescheiden en ligt in het verlengde van de dakkapel waar vroeger het hooi naar binnen kwam.
Er is een ecologische moestuin. Het overtollige regenwater wordt via een slotenstelsel naar een ven geleid. De Lakenvelderkoeien lopen als een omlijsting om tuin en ven heen. In het bosgedeelte staan monumentale bomen.

De opstapplaatsen zijn:

Plaats Bushalte Tijd
Carpoolplaats Zwartedijk/N57 8.00 uur
Rockanje Dorpsplein 8.10 uur
Oostvoorne De Ruy 8.20
Brielle Firezone/Annahoevestraat 8.25
Vierpolders Seggelant bij de Landwinkel 8.30
Rozenburg Laan van Nieuw Blankenburg 8.40

*De kosten van deze reis zijn € 50,- voor leden en € 55,- voor niet leden.
Het geld kan overgemaakt worden op rekeningnummer NL80 RABO 0355746212 t.n.v. Groei en Bloei Voorne reizen.

*Als u voor 2 personen aanmeldt dan graag beide namen doorgeven om verwarring te voorkomen.

We hopen u te zien op zaterdag 29 juni,
Groene groet van:
Corrie (0181452965) en Emmy (0683557603)
Mail: Tuinreis kmtp.

Tuinreis Noord Brabant