Voorne

Hovenier Helpt!

We kennen het allemaal… je bent op vakantie geweest, hebt even geen tijd gehad, soms door persoonlijke omstandigheden, je overziet je tuin…… en het is een wildernis geworden! De paniek slaat toe.. want hoe krijg je dit ooit weer in de hand?
“Adem in en adem uit”, zei mijn moeder altijd, en aan de slag dan maar! Soms is het echter niet zo simpel. Er gebeuren soms dingen in je leven waardoor je geen tijd meer hebt voor datgene wat je altijd zo graag hebt gedaan. Lichamelijke ongemakken kunnen een oorzaak zijn maar soms ook dingen in je persoonlijk leven die verhinderen dat je ”aan de slag gaat”. Hoe fijn is het dan als je een handje geholpen wordt!

Dit overkwam een dorpsgenoot van ons. De tuin had er altijd piekfijn bijgelegen , tot er ziekte in het leven verscheen. Naast alle narigheid die hierbij komt kijken, is het dan moeilijk om, behalve je huis, ook nog je tuin op orde te houden.
In de augustus editie van de landelijke Groei en Bloei stond een paginagrote advertentie van de stichting Tuinkeur. Tuinkeur zet zich in voor meer tuinplezier in Nederland. Zij organiseren de actie “Hovenier Helpt!”. Een actie om iemand die wel wat hulp kan gebruiken te verrassen door het aanpakken van de groene omgeving met behulp van een hovenier. De geselecteerde projecten konden rekenen op de steun van een hovenier gedurende 1 dag!

Wij, van de afdeling  Groei en Bloei Voorne, vonden dat we daar wel iemand voor konden aanmelden. Er waren veel mensen die dat ook dachten, want uiteindelijk kreeg de Stichting maar liefst 100 aanmeldingen. Half september hoorden we dat het project dat we hadden ingediend was geselecteerd!

Hoveniersbedrijf “Dennis Bouter” uit Geervliet en Hoveniersbedrijf “Buitenleven” uit Zuidland zouden de klus komen klaren. Dat hebben ze ook gedaan! De mannen hebben staan buffelen in de regen, en... het resultaat mag er zijn! Een blij gezicht van degene wiens tuin is gedaan en een tevreden gevoel bij beide hoveniers! Wij zijn blij dat we een heel klein steentje hebben kunnen bijdragen.