Voorne

Hoveniersbedrijf Buitenleven actief voor landelijke actie 'Hovenier Helpt'

Ook dit jaar is de landelijke actie "Hovenier Helpt" met als slogan 'Groen doen is goed doen!' gehouden. Hovenier Helpt is hét initiatief om Nederlanders de kans te geven om iemand te verrassen die wel een steuntje in de rug kan gebruiken, door aanpak van de groene omgeving met behulp van een hovenier. Dit kan het vergroenen of opknappen van een tuin zijn. Dit spreekt de vereniging Groei & Bloei zozeer aan dat ze dit initiatief vanzelfsprekend steunen.

Ruim 350 hoveniers uit het gehele land deden mee. Initiator Tuinkeur is blij met zo'n enthousiaste reactie van de 'groene branche'. Nog mooier is het grote aantal projecten welke zijn aangemeld. Uiteindelijk zijn er ruim 250 projecten bij ons ingediend.', aldus woordvoerder Hendrik Westra.
'Direct na de sluitingsdatum zijn we begonnen met de selectie: een tijdrovende en moeilijke klus. Temeer omdat er erg veel mensen zijn die hulp kunnen gebruiken. Uiteindelijk hebben we 85 projecten kunnen selecteren en weten te koppelen aan de deelnemende hoveniers. Alle hoveniers hebben hun belangeloze medewerking toegezegd. Daar zijn we erg blij mee!', besluit Hendrik.

Ook dit jaar heeft Groei & Bloei afdeling Voorne weer een verzoek, om een dorpsgenoot die wel een helpende hand kon gebruiken, ingediend. Voor de derde keer is dit project geselecteerd!
Voor Hoveniersbedrijf Buitenleven was het geen moeilijke beslissing om deel te nemen aan het project. Kevin Visser, namens het hoveniersbedrijf, vertelt: 'Toen wij werden benaderd voor dit project hebben we niet lang hoeven na te denken. Hoe mooi is het als je je met je team en passie voor groen kunt inzetten voor hulpbehoevende mensen. Wij stellen graag ons vakmanschap beschikbaar voor dit initiatief.'

Ook volgend jaar laat Hovenier Helpt weer van zich horen zegt Hendrik Westra: 'Ik hoop dat we nog meer deelnemende hoveniers uit de groene branche enthousiast kunnen krijgen zodat we nog meer hulpbehoevende mensen een plezier kunnen doen!'
Een geweldig initiatief dat alleen maar tevreden gezichten oplevert!