Voorne

Terugblik!

Wat vliegt de tijd! Het is alweer bijna het eind van 2017 en wat is er veel gebeurd en georganiseerd!
Wisseling van de wacht.
Dit was het jaar waarin Jan van Buren geëerd werd met een zilveren insigne met robijn als dank voor 11 jaar voorzitterschap en de voorzittershamer doorgaf aan Jacques Voogt.
Op reis.
Waarin we in mei op pad zijn geweest met een volle bus naar Leusden, Amersfoort en Barneveld.
Terwijl we 21 juli naar 3 tuinen in Gelderland gingen en op 1 september nog een keer naar 3 tuinen in Noord-Brabant.
Een jaar waarin onze leden een tuinbezoek brachten aan de tuin van Wim Kleyburg.
Leerzaam.
Lezingen waren er volop. In februari verzorgde Piet Panthus, voor het eerst in Hellevoetsluis, een lezing over Alliums en Agapanthussen. In april hield Jan van Buren een lezing over Japan en haar tuinen. Na de ALV hadden we een lezing van Nadet Somers over de Indische Tuin en haar kruiden en of het niet al mooi genoeg was geweest hield Hans van Horssen, in oktober, een lezing over "De tuin in alle seizoenen." Leerzaam en vooral genieten van allerlei mooie beelden!
Ruilen.
Een plantenruilochtend was er 15 april en 23 september was er nogmaals de mogelijkheid om planten te wisselen.
Open Tuinen.
Ook deden we weer mee met de Nationale Tuinweek en was er een open tuinenavond. Bij maar liefst 3 tuinen kon je binnenlopen!
Fairs.
Tijdens de Bos & Burchtfair waren we weer present met een kraam met een heleboel fuchsia's…..Benieuwd wie er deze zomer allemaal tegen een bloeiend aandenken hebben aangekeken!
Voor het eerst waren we te vinden op de Oogstdag in Tinte. Mede door de organisatie en het geweldige weer was het een topdag!
En natuurlijk ….Cursussen en Workshops!
Het cursusseizoen loopt ondertussen gewoon door met allerlei leuke en leerzame cursussen en workshops.
Al met al was het een jaar waarin we veel activiteiten hebben georganiseerd waar veel belangstelling voor was. Een stimulans om dat ook in 2018 weer voor elkaar te krijgen. Daar doen we het als vrijwilligers uiteindelijk voor!